Sauna

In Azzurro vind je 4 verschillende sauna’s.

Natuurlijk de klassieke Finse sauna met ruimte voor 12 personen. Het saunabad is niet alleen het opwarmen in de hete kabine, het is een spel van afwisselend opwarmen, afkoelen en rusten. Maar geen spel zonder spelregels. De Nederlandse Sauna Vereniging heeft die spelregels vastgelegd in het ‘Badreglement’. Dit is dan ook het reglement waar ieder zich in Azzurro aan zal moeten houden. De sauna is voor gemengd gebruik, met badkleding.

In het natte gedeelte van Azzurro vind je ook een fraai Turks stoombad. Hier hangt een dichte, warme mist en is de temperatuur ongeveer 50 graden Celsius. De lucht is veel vochtiger dan in de Finse sauna. Het stoombad heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen, die door de warme stoom fijn “losgemaakt” worden. Een prachtige ‘sterrenhemel’ verlicht de ruimte. Het stoombad is voor gemengd gebruik, met badkleding.

Naast de Finse sauna en het stoombad bevinden er zich ook twee soorten infraroodcabines in het spagedeelte. Infraroodlicht is warmtestraling. De opwarming van de huid in een sauna is dus slechts oppervlakkig, daarom kunnen wij deze warmte, met behulp van de verdamping van het geproduceerde zweet, goed verdragen.
Infrarood met een korte golflengte heeft een veel diepere inwerking in de huid, vaak tot 6 millimeter diep. Men wordt met deze straling dus intenser verwarmd dan men voelt. Dit is, bij een gepast gebruik, niet gevaarlijk en het is de enige vorm van warmtestraling die ook effectief is bij bestrijding van pijntjes, zoals spierpijn en vormen van reuma. De cabines zijn voor gemengd gebruik, met badkleding.

Interesse? Meld je aan voor een persoonlijke kennismaking.