Hoe gaat Azzurro om met contributies voor de tijd dat de club was gesloten tijdens de ‘lockdown’? 

Lockdown 2: periode 14 december 2020 tot en met 19 mei 2021: 

In deze periode is aan alle leden telkens (elke maand) aangeboden om a) de contributie door te betalen en daar tegenover vouchers of Hospitality Cards te ontvangen of b) de contributie te storneren. Dit is in verschillende nieuwsbrieven uitgelegd. De eerste keer was dit in de nieuwsbrief van 14 december 2020.

Lockdown 1: Periode 16 maart 2020 tot en met 18 mei 2020: 

We maken hier het onderscheid in 2 situaties voor de 9 weken dat Azzurro geheel gesloten is geweest. De periode van 16 maart tot en met 19 mei.

  • Situatie 1: Je blijft de komende jaren lid bij Azzurro.
  • Situatie 2: Je gaat op enig moment stoppen.

Situatie 1 – heeft 3 mogelijkheden:

  1. Hierin krijg je de 9 weken dat Azzurro in de ‘lockdown’ zat in 3 periodes van 3 weken compensatiekorting terug. Dit betekent dat je de volgende 3 jaren steeds een keer een contributiemaand hebt met een korting ter waarde van 3 weken. Na 3 jaar is de teveel betaalde contributie dan vereffend. Voorbeeld: stel het maandtarief zou €100 zijn, dan betaal je in jouw compensatie-maand €25.
  2. Indien je de korting aan iemand anders wilt schenken, dan kan dat ook. Bovendien wordt een ‘part’ van 3 weken dan opgehoogd naar 4 weken. Met andere woorden, je geeft een vriend/familielid een proefmaand cadeau en ontvangt verder geen korting op jouw contributie.
  3. Je zet jouw 9 weken contributie om in het Azzurro Sport Tegoed (AST). In dit geval komt het bedrag op jouw MyWellnessKey te staan. Dat kun je aan van alles besteden, zoals jus d’orange, sporttas, handdoek, Hospitality Cards (met 20% korting) en nog meer.

Situatie 2 – heeft 2 mogelijkheden:

  1. Verlenging einddatum: zolang je lid blijft ontvang je de korting van situatie 1. Op het moment dat je toch eerder stopt, dan ontvang je extra sporttijd als compensatie aan het einde van jouw lidmaatschap. Voorbeeld A: stel dat je stopt voordat je een keer compensatiekorting op jouw contributie hebt ontvangen, dan wordt de einddatum van jouw lidmaatschap verlengd met 9 weken. Dit betekent dat je zonder betaling nog 9 weken van Azzurro gebruik kunt maken.
  2. Voucher: komt de verlenging je niet goed uit qua periode, dan ontvang je een voucher waarmee je in dit geval tot 1 jaar nadat Azzurro weer ‘normaal’ geopend is, deze periode van 9 weken tegoed hebt. Deze voucher is overdraagbaar, dus je kunt hem ook aan iemand anders geven.

Voorbeeld B: stel je stopt over 2 jaar. Dan heb je dus 2 keer de compensatiekorting van 3 weken ontvangen. Jouw einddatum wordt dan 3 weken verlengd. Of je kiest voor een voucher waarmee je later nog 3 weken Azzurro kunt komen bezoeken.